Statiunea Paltinis

dsc_0009Statiunea Paltinis – O destinatie pentru toate anotimpurile
Situata in centrul Romaniei, in judetul Sibiu, la doar 35 km de Sibiu, statiunea Paltinis este cea mai veche statiune montana din Romania fiind infiintata de Societatea Carpatină Transilvania in anul 1894, fiind de asemenea statiunea din Romania aflata la cea mai inalta altitudine:    1442 m.
Asezarea întemeiată la sfârşitul secolului al XIX-lea, in mijlocul unei paduri de conifere, pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel este un loc foarte placut pentru petrecerea vacantelor si o sursa deosebita pentru sanatate, care se datoreaza aerului alpin deosebit de curat, puternic ozonizat o adevarata mina de aur pentru sanatatea omului de la oras, periclitata de noxele civilizatiei si de stresul cotidian. Masivul Cindrel, cu culmile sale domoale si platouri largi se preteaza foarte bine pentru practicarea schiului de fond. In timpul iernii statiunea Paltinis se impune ca un excelent loc pentru practicarea sporturilor de iarna. Ninsorile abundente (din noiembrie pana in aprilie) transforma multe din pantele imprejurimilor, in veritabile partii de schi sau sanius. Cunoscuta ca statiune a sporturilor albe, Paltinisul are piste special amenajate, de la cele mai accesibile celor care incep sa desluseasca tainele acestui sport pana la cele cu mai mai mare grad de dificultate agreate de schiorii cu experienta.
La partia Oncesti va stau la dispozitie instalatii de teleschi, telescaun (se intinde pe o distanta de 1025 m si are o diferenta de nivel de 241 m) si o instalatie pentru nocturna. In sezonul estival, Paltinisul va ofera multiple posibilitati de recreere, cum ar fi terenuri de sport si trasee turistice, care, prin frumusetea peisajului inconjurator, aerul pur al padurilor de conifere, creeaza o atmosfera de liniste si deconectare.
Deasemenea in apropierea hotelului nostru puteti gasi Arena Platos, ce dispune de partii dotate cu instalatie de nocturna. Tot aici puteti desfasura o serie de activitati pentru toate varstele si in toate anotimpurile.
Alt punct de interes din apropierea hotelului nostru este parcul de aventura Arka Park ce va ofera o combinatie de jocuri si activitati sustinute de servicii exemplare.